Nešto se sprema….

Posted on Updated on


Počela je vojna vežba Platinum Lion-2015 na poligonu „Novo selo“ u Bogarskoj, na kojoj učestvuju kopnene snage Srbije!

srbija vojska

Vežba će potrajati do 30 januara, a u njoj – pored priopadnih bugarskih i američkih  oružanih snaga – učestvuju i jedinice iz Rumunije i Srbije.

Ministarstvo odbrane Bugarske je objavilo da armije četiri zemlje izvode prvu zajedničku vojnu važbu  i da je njen cilj: „obuka u zimskim uslovima u okvirima višenacionalnih priprema Black Sea Rotational Forces“.

Bugarski vojni vrh ovome je još pridodao: da se vežba Platinum Lion održava u skladu sa „planom vojnih vežbi Bugarske i SAD  u 2015-oj godini“ i da se od prve u ovoj godini očekuje „poboljšavanje operativne spojivosti jedinica i njihovog sadejstva u višenacionalnoj sredini tipičnoj za savremene konflikte“.

U vežbi učestvuje 140 pripadnika bugarske armije iz Nacionalnog vojnog univerziteta „Vasil Levski“, vojne policije i nekih drugih jedinica, 250 američkih marinaca, 25 rumunskih vojnika i 40 pripadnika kopnenih snaga Srbije (začuđujuće mnogo više nego iz natovske Rumunije)!

Predstavnici vlasti nastavljaju da tvrde kako je Srbija vojno neutralna, kako članstvo u NATO nije aktuelno, a Srbija je već jednom nogom u ovoj alijansi, a ova vežba to potvrđuje!

Inače, ovo nije prvi put da vojska Srbije zajedno sa Bugarskim vojnicima učestvuje u vojnoj vežbi. Pogledjate kako je to izgledalo pre tri godine..

(Fakti)

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s