Delta Holding gradi još jednu zadužbinu

Posted on Updated on


tekst: Zorica T.

Predstavnici Delta Fondacije i grada Kragujevca potpisali su danas u Skupštini grada Ugovor o izgradnji prvog Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Srbiji. Inicijativa za izgradnju Centra, koji će biti od velikog značaja za osobe sa invaliditetom, proistekla je iz decenijske saradnje paraolimpijskog kluba „Junior“ i kompanije Delta Holding.2

Centar, površine oko 500 m², biće izgrađen u blizini spomen parka Šumarice. Početak izgradnje planiran je na proleće, a u prvom kvartalu naredne godine Centar će biti poklonjen gradu Kragujevcu.

U ovom jedinstvenom objektu, koji je projektovan da pruži najbolje uslove za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom i postane regionalni paraolimpijski centar, osobe za fizičkim i senzornim invaliditetom moći će da se bave sportom, rehabilituju, edukuju, odmaraju i druže, a neki će se i zaposliti.

1Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom biće druga zadužbina Delta Holdinga; prva zadužbina, Centar za smeštaj i dnevni boravak osoba sa invaliditetom „Sunce“, izgrađena je 2012. godine na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Podizanjem druge zadužbine u Kragujevcu Delta nastavlja realizaciju strateški važnih projekata od istorijskog značaja koji trajno rešavaju probleme zajednice iz oblasti socijalne zaštite, obrazovanja, kulture i zdravstva.

Konkurs za ime zadužbine:

Na dan potpisivanja ugovora na zvaničnoj facebook stranici Delta Fondacije otvoren je i konkurs za izbor imena Centra, odnosno druge zadužbine Delta Holdinga. Konkurs traje dve nedelje, a ime autora biće objavljeno 16. aprila. Pozivamo sve zainteresovane da učestvuju u konkursu i pošalju svoje predloge.

Da podsetimo, Delta Fondacija poklonila je gradu Beogradu Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa invaliditetom „Sunce“ u junu 2012. godine. Pored radno- terapeutskih radionica i prostorija za dnevni boravak dece i omladine sa invaliditetom, centar nudi i uslugu „Predah roditeljstvu“, što podrazumeva da korisnici mogu da prenoće u Centru.

centar sunce
Centar ,,Sunce“

U izgradnju je Delta fondacija uložila 2,3 miliona evra, a osim što je Beograd dobio zadužbinu, to je i najveća donacija gradu u proteklih nekoliko godina.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s