Serijal „Projekat“ – krađa beba u Srbiji

Posted on Updated on


autori: Ivan E.Andreja B.

Organizovani kriminal predstavlja vršenje krivičnih dela od strane organizovane kriminalne grupe, odnosno druge organizovane grupe ili njenih pripadnika.

Pod organizovanom kriminalnom grupom podrazumeva se grupa od tri ili više lica, kada postoji određeno vreme i deluje sporazumno u cilju vršenja jednog ili više krivičnih dela radi sticanja posredno ili neposredno finansijske, materijale ili druge koristi. Postoje i drugi tipovi organozovanih grupa koje nisu obrazovane u cilju neposrednog vršenja krivičnih dela, niti imaju razvijenu organizacionu strukturu, definisane uloge i kontinuitet članova svojih pripadnika, ali su u funkciji organizovanog kriminala.

Po ovom principu u Srbiji funkcioniše lanac organizovanog kriminala krađa beba iz porodilišta.

U pravosudnom sistemu Srbije, Ustavom i zakonom, sve je jasno definisano po pitanju organizovanog kriminala. Postoji zakon o organizaciji državnih organa organizovanog kriminala, ali u slučaju krađa beba iz porodilišta u Srbiji pokazuje se nemoć države i državnih organa u suzbijanju ovakvih kriminalnih radnji.

beba-prst-

Od rođenja, preko pravnog ubistva, do novog identiteta

U slučaju koji nam je ispričao Ivan Miljković, koji je zajedno sa svojom porodicom  od 2003. godine  u privatnoj istrazi i borbi za istinom, zakonom i pravdom, dolazi se do činjenica i materijalnih dokaza koji potvrđuju da je krađa beba čist organizovai kriminal koji je iz godine u godinu sve moćniji i nedodirljiviji, jači i od same države.. To ćemo vam i dokazati u daljem tekstu.

Grafikon Ivan M.

Gornji grafik, koji predstavlja  odgovorne za krađu brata blizanca Ivana Miljkovića preveden u tekst izgleda ovako:

1979. godina – Organizaciona struktura lica:

1. S. R. (babica) – porodilište u Svilajncu

2. Ginekolog – porodilište u Svilajncu

3. Pedijatar koji je potpisao uput za Beograd – DZ „Resava“ Svilajnac

4. P. M. (babica koja je bila u pratnji beba za Beograd) – porodilište u Svilajncu

5. S. S. (matičarka) – SO Svilajnac

6. Lekar na institutu za neonatologiji u Beogradu

7. Načelnik odeljenja neonatologije

8. Lice koje je konstatovalo navodnu smrt

9. Matičar SO Savski venac

10. Radnik PU Svilajnac koji je nadležan za JMBG

11. Radnik PU Svilajnac koji je nadležan za državljanstvo

12. NARUČIOCI BEBE!!!

Od 2003. do 2014. godine

 1. S. S. – matičarka SO Svilajnac
 2. N. M. – referent za overe u SO Svilajnac
 3. Z. R. – načelnik matične službe
 4. Sekretar SO Svilajnac
 5. Pravnica SO Savski venac, Beograd
 6. Pravnica instituta za neonatologiju
 7. N. D. (poručnik) – načelnik OZUP- a PU Jagodina
 8. Načelnici PU Svilajnac
 9. OJT – Svilajnac
 10. OJT – 2. OJT- a – Beograd
 11. Sudija drugog osnovnog suda – Beograd
 12. Istražni sudija – Beograd
 13. R. G. – šef odseka matične službe u Svilajncu
 14. Narodna skupština Republike Srbije
 15. Nekadašnja predsednica Narodne skupštine Slavica Đukić Dejanović i članovi radne grupe za utvrđivanje istine o krađi beba – oni su zaštitili ovakav vid organizovanog kriminala najsramnijom, ništavnom odlukom iz 2011. godine, a koja je glasila da su svi slučajevi krađa beba u Srbiji APSOLUTNO ZASTARELI!

Naš sagovorniik Ivan Miljković tvrdi da je u slučaju krađe njegovog brata blizanca 1979. godine  reč o klasičnom organizovanom kriminalu:

– Ovde se radi o planiranom, organizovanom krivičnom delu protivpravnog oduzimanja (kidnapovanja) bespomoćnog novorođenčeta.

Krivično delo otmice i pravnog ubistva olovkom mog brata blizanca Miljković Nenada izvršeno 1979. godine i traje do današnjeg dana, jer njega niko nije vratio u biološku porodicu.

To znači da je krivično delo u toku, odnosno,  još uvek traje!

Po Ustavu i zakonu Srbije oduzeto mu je pravo na život, razvijanje i odrastanje u biološkoj porodici. Sva izvršena krivična dela su u i dalje aktivna i nikada ne mogu biti zastarela. Zbog svoje težine i štete koju nanose morala bi biti svrstana u genocid! Smatram da je svaki ovakav slučaj dovoljno težak i dokazi koji jasno ukazuju da je ovo državni genocid nad mojom, ali i nad ostalim porodicama koje imaju ovakav problem, a u Srbiji ih ima mnogo.

logo (1)  Na osnovu čega je vršeno tzv. „tipovanje“ u Vašem slučaju?

 

– Po mom mišljenju tipovanje je izvršio neko iz bliskog okruženja moje porodice, neko ko je znao genezu predaka i mojih roditelja.

Tipovanje i odabir kome treba ukrasti bebu vršen je na osnovu ličnih (sklonosti, poštenje i fizički izgled) i genetskih karakteristika (najbitnije da nema faktora rizika od naslednih bolesti).

logo (1)  Kako je izvršena krađa Vašeg brata iz porodilišta?

 

– Kidnapovanje, otmica mog brata blizanca Nenada, direktno je izvršena u Svilajnačkom porodilištu. Dana 07.05.1979. godine u prepodnevnim satima, bez saglasnosti i pratnje majke, babica Mira Petković transportuje nas dvojicu u Specijalnu bolnicu za nedonoščad u Beogradu (sadašnji Institut za neonatologiju). Po svemu sudeći imenovana babica je direktni izvršioc krivičnog dela kidnapovanja, odnosno naše otmice. Po zakonu tek rođene bebe bez pratnje majke ne smeju nigde biti prebacivane.

Razlog našeg odnošenja u Stacionar za nedonoščad bio je navodno  – ’malo plodove vode u plućima’..  Glavni dokaz da se radi o otmici jeste da ne postoji nikakav uput, pa samim tim se i ne zna ko je potpisao, ili na reč ugovorio transport beba.

logo (1)  Šta se dogodilo sa vama dvojicom u Stacionaru za nedonoščad u Beograd?

 

– Specijalna bolnica za nedonoščad (institut za neonatologiju) jedna je od jakih karika u ovom lancu organizovanog kriminala. To je institucija u kojoj je proglašena NAVODNA SMRT mog brata blizanca i institucija iz koje je dat da živi i odrasta u nekoj novoj porodici, sredini i okruženju.

U institutu za neonatologiju ne poseduju ključne dokaze koji bi potvrdili da je smrt stvarno i nastupila:

 • Ne postoji POTVRDA O SMRTI
 • Ne postoji OBDUKCIONI NALAZ

Ovim dokazujem svoje tvrdnje da je moj brat živ i da smrt nije nastupila!

Od dokumenata koje poseduje Institut za neonatologiju su sledeća:

 • Matični list otpusne liste (br. 601) za mog brata
 • Matični list otpusne liste (br. 602) za mene
 • Otpusna lista za mene

Za mog brata blizanca oni uz matični list otpusne liste ne poseduju otpusnu listu, što je i logično… Na osnovu te otpusnu listu je otpušten i dat novoj porodici!

U više navrata od pravne službe Instituta za neonatologija zahtevao sam da mi izdaju arhivsku dokumentaciju za mene, brata blizanca i majku (koja je naknadno upućena na neonatologiju). Odgovori su bili da ništa ne poseduju sem navedenih dokumenata, da po članovima zakona nemam prava na uvid u dokumentaciju jer to imaju samo članovi uže porodice (?) i da ne mogu da mi izađu u susret jer im to ne dozvoljava lekarska etika (čuvanje profesionalne tajne). Očigledno, po njihovom odgovoru se zaključuje da ja više nisam najuži član porodice svom bratu jer on sada ima novi identitet i novu porodicu!

šiptar

logo (1)  Da li ste se zahtevom obratili JKP Pogrebne usluge?

 

– U ovoj borbi za istinom i borbi protiv organizovanog kriminala retkost je bila sresti korektne, ažurne i poštene. Takvi su bili u upravi na Novom groblju u Ruzveltovoj ulici u Beogradu.

Jedino su oni bili zaduženi za preuzimanje i sahranu umrle dece u neonatologiji.

U odgovorima po zahtevima jasno piše da ne postoji grobno mesto, niti da je sahrana obavljena. Opet, to je dokaz da smrti nije ni bilo!

U jednom od tih odgovora saznajemo još frapantniju činjenicu: U toku meseca maja, 1979. godine nijedna umrla beba iz specijalne bolnice za nedonoščad nije sahranjena. Dakle, nema potvrde o smrti, nema grobnog mesta… To znači da je moj brat blizanac živ!

Kraj  I  dela

Nastaviće se….

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s